Sluiten

Categorieën

Filters

  Productomschrijving

  Complete set origineel Blubase montagemateriaal (dit was eerder Solarstell) om panelen in zuid-opstelling op een plat dak te plaatsen.

   

  Belangrijk! Dit is een set voor zonnepanelen met het formaat 1617-1705MM

   

  Blubase is een ideaal systeem voor de doe-het-zelver. Het systeem is plug and play en bestaat uit weinig onderdelen. Door de flexibele klemmen maakt de dikte van de zonnepanelen niet uit. Daarnaast hoeft er met dit systeem weinig ballast gebruikt te worden. Het klikt allemaal simpel in elkaar en het hele systeem hoeft maar op een punt geaard te worden. Door de kunststof voetjes wordt uw dakbedekking goed beschermd.

   

  Belangrijk! Bij het bepalen van uw montage set, let op de paneel afmeting!

   

  Voor bijna iedere paneelmaat is er een montageset. Is er voor jouw paneel geen juiste maat montageset? Bestel dan één maat groter! Bestel je een grotere maat, dan kan je het volgende verwachten,bij het plaatsen vanéén enkel paneel steken de ballastbak en/of achterkap iets uit en kan je deze afzagen. Bij meerdan één paneel overlappen de ballastbakken en achterkappen en hoef je alleen maar een extra gaatje op het juiste punt te boren in de ballastbakken en achterkappen om deze vast te zetten.

   

  De Ballastbakken:

   

  Op de afbeelding zie je lichtblauwe strepen. Deze stellen de ballastbakken voor. In deze set zitten dus zoveel ballastbakken als er lichtblauwe strepen op de bijbehorende afbeelding staan.Je plaatst de bakken zoals op het plaatje. De tussenliggende panelen zonder ballastbakken worden door de panelen er naast op hun plaats gehouden. Je kan de ballastbakken vast schroeven op de profielen maar in de praktijk is dit niet nodig.

   

  Gewicht:

   

  Het getal in de afbeelding staat voor het aantal kilogrammen gewicht dat er in de bakken moet liggen. Hiervoor gebruik je het beste BKK's (Straatklinkers van 20x10x10 cm van 4 kg. per stuk). Je kan natuurlijk ook andere soorten stenen of grind gebruiken. De ballastbak is 21 cm. breed, dus tegels groter dan 20 cm. passen wel, maar steken uit.

   

  Dakbelasting:

   

  Of het dak het gewicht kan dragen kan berekend worden, maar bij bijna ieder woonhuis is dit probleemloos. De hele constructie inclusief ballast belast het dak met maximaal 30 kg/m² maar met rijen van 3 of 4 panelen valt dit al snel terug tot zo'n 20 kg/m². De kunststof voeten die standaard aan de profielen zitten verdelen het gewicht over voldoende oppervlakte om de dakbedekking niet te beschadigen en zijn vrij van weekmakers.

   

  Ophoogblokken:

   

  Heb je een hoogteverschil op te vangen of wil je dat het materiaal goed boven het grind of de dakrand uitkomt?  Dan kan je hier ophoogblokken los bijbestellen. Deze blokken zijn 5 cm. hoog en stapelbaar.

   

  Hoeveel heb je er dan nodig vooréén laag?

   

  Voor iedere landscape rij: aantal panelen x 2 + 2

   

  Voor iedere portrait rij: aantal panelen x 3 + 3

   

  Potentiaal vereffening (aarding):

   

  Volgens de norm moet de onderconstructie d.m.v. een aardedraad worden verbonden aan de aardrail in de groepenkast. Je kan op ieder willekeurig punt een aardedraad vast zetten d.m.v. een montageschroef. Omdat de hele constructie van metaal is, is deze inéén keer overal geaard.

   

  Gereedschap:

   

  De multiklemmen zet je vast met een inbussleutel. In de praktijk werkt het erg fijn om hiervoor een verlengde inbus-bit in je schroefmachine te gebruiken

   

  De montageset bestaat uit:

   

  • Voldoende Basiselement inclusief universele klemmen
  • Voldoende Ballastbakken in het formaat dat bij de set past
  • Voor ieder paneel een Achterplaat in het formaat dat bij de set past
  • Voldoende Beplatingschroeven
  • 1 x Zijplaat Links
  • 1 x Zijplaat Rechts

   

  Wil je deze rij koppelen met een andere rij?

   

  Bestel dan los  https://www.budget-solar.nl/koppelstuk-zuid-50-cm.html

   

  Hoeveel heb je er dan nodig?

   

  Voor iedere rij: aantal panelen +1

   

  Beschikbare downloads:

   

  Montage handleiding
  Datasheet
  6 stappen handleiding
  Certificaat Blubase
  Garantiecertificaat Blubase

  Montageset Zuid Landscape - 5 panelen 1617-1705MM
  € 268,-
  Excl. btw
  Montageset Zuid Landscape - 5 panelen 1617-1705MM
  2 - 4 dagen
  Toevoegen aan winkelwagen

  Recent bekeken

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Voor het optimaliseren van onze gebruikers ervaring maken wij gebruik van cookies. Manage cookies