Sluiten

Categorieën

Filters

  Welke omvormtechnieken zijn er, en hoe kies ik wat bij mij past?

  Welke omvormtechnieken zijn er?

   

  Wat leuk! Je bent je op dit moment aan het oriënteren op zonnepanelen, maar je hebt geen idee hoe het allemaal werkt. Hierin willen we je meenemen doormiddel van een aantal blogs over de meest voorkomende vragen op het gebied van zonnepanelen. Hoe zit het nou met de verschillende omvormtechnieken?

  Er zijn verschillende omvormtechnieken die kunnen worden gebruikt voor zonnepanelen, waaronder de volgende technieken. 

   

  String-omvormers

  Dit is de meest gebruikte omvormertechnologie voor zonnepanelen. Hierbij worden meerdere zonnepanelen in serie geschakeld om een hogere spanning te verkrijgen. De string-omvormer zet deze spanning vervolgens om naar de gewenste netspanning. Deze omvormtechniek is populair bij grote veldopstellingen of op platte daken waarbij er structureel van dezelfde hellingshoek gebruik wordt gemaakt. Deze omvormers hebben doorgaans een of twee mpp-trackters. Dit wil zeggen dat de omvormers een of twee strings met zonnepanelen kunnen aansturen. De merken die wij aan stringomvormers voeren zijn SMA, Growatt en Goodwe

   

  Omvormer met power optimizers

  Deze optimizers worden tussen de zonnepanelen en de omvormer geplaatst. De optimizers zorgen ervoor dat de prestaties van elk paneel worden geoptimaliseerd en dat er minder energieverlies is dan bij een conventioneel stringsysteem. SolarEdge is het go-to merk als het gaat om het systeem met optimizers.

   

  Micro-omvormers

  In plaats van het aansluiten van meerdere panelen in serie, worden er in dit geval micro-omvormers onder elk paneel geplaatst. Hierdoor kan elk paneel onafhankelijk van de anderen werken en wordt de efficiëntie verhoogd. De grootste voordelen met dit systeem zitten hem er wellicht in dat er geen grote omvormer meer geplaatst dient te worden in de woning. Daarnaast wordt de stroom direct omgevormd en loopt er meteen achter de panelen de AC bekabeling. Dit zorgt voor een heel veilig systeem en minimaliseert de kansen op brandgevaar bij het zonnepanelensysteem. Enphase is de marktleider op het gebied van de micro omvormers. En met dit plug en play systeem wordt het installeren van jouw zonnepanelen een fluitje van een cent.

   

  Het kiezen van de juiste omvormertechnologie voor uw zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw installatie, uw energiebehoeften, schaduwwerking of aantal dakoppervlaktes en uiteraard uw budget.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Voor het optimaliseren van onze gebruikers ervaring maken wij gebruik van cookies. Manage cookies