Sluiten

Categorieën

Filters

  Heb ik een accu nodig bij mijn zonnepanelen?

  Heb ik een accu nodig bij mijn zonnepanelen?

  Wat leuk! Je bent je op dit moment aan het oriënteren op zonnepanelen, maar je hebt geen idee hoe het allemaal werkt. Hierin willen we je meenemen doormiddel van een aantal blogs over de meest voorkomende vragen op het gebied van Zonnepanelen, omvormers en accu’s

   

  Het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken wordt steeds populairder. Dit komt omdat het niet alleen beter is voor het milieu, maar ook omdat het de elektriciteitsrekening van huishoudens kan verlagen. Echter, een nadeel van zonnepanelen is dat de energieopwekking niet constant is. Op dagen dat er minder zonlicht is, kan er minder energie worden opgewekt. Dit is waar een thuisbatterij kan helpen.

   

  Een thuisbatterij is een apparaat dat energie opslaat die is opgewekt door zonnepanelen. Dit betekent dat de opgewekte energie die niet direct wordt gebruikt, kan worden opgeslagen voor later gebruik. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen. Hieronder worden enkele van deze voordelen besproken.

  Kosten besparen op energierekening

  Een ander groot voordeel van een thuisbatterij is dat het kan helpen om de kosten van energierekeningen te verlagen. Met een thuisbatterij kunnen huishoudens namelijk de opgewekte energie die niet direct wordt gebruikt, opslaan voor later gebruik. Hierdoor hoeven huishoudens minder energie van het energiebedrijf te kopen. Dit kan op de lange termijn leiden tot een aanzienlijke besparing op de energierekening.

   

  Een duurzame oplossing om netcongestie tegen te gaan

  Een ander belangrijk voordeel van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen is dat het bijdraagt aan duurzaamheid. Door de opgewekte energie op te slaan en later te gebruiken, kan er minder energie worden verbruikt die wordt opgewekt door fossiele brandstoffen. Dit helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

   

  Gebruik altijd eigen opgewekte energie

  Een ander voordeel van een thuisbatterij is dat het meer flexibiliteit biedt aan huishoudens. Met een thuisbatterij kunnen huishoudens namelijk zelf bepalen wanneer ze de opgeslagen energie willen gebruiken. Dit kan handig zijn tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn zeker wanneer u gebruik maakt van dynamische energietarieven kan het interessant zijn om naar een accu te kijken.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Voor het optimaliseren van onze gebruikers ervaring maken wij gebruik van cookies. Manage cookies